header

Events

Velon 2018

Op 12 en 13 maart 2018 komen zo’n 500 lerarenopleiders uit Nederland en Vlaanderen samen aan de oevers van de mooie Maasstad Roermond. Het thema Cross-overs in werk en opleiding van leraren staat dan centraal in keynotes, workshops, symposia, posters en round tables.

Het congres wordt georganiseerd door de partners van de Educatieve Agenda Limburg (EAL), waaronder De Nieuwste Pabo, Fontys Lerarenopleiding Sittard, de Open Universiteit, de Universiteit Maastricht. Het samenwerkingsverband EAL is een aantal jaren in het leven geroepen om kwaliteit van het onderwijs in Limburg verder uit te bouwen en de aansluiting op de arbeidsmarkt te verbeteren. De partners van de EAL zullen u gastvrij ontvangen in TheaterHotel De Oranjerie. De congrescommissie bestaat uit: Paul Hennissen (Nieuwste Pabo Sittard), Frank Crasborn (Fontys Lerarenopleidingen Sittard), Arnoud Evers, Welten Instituut (Open Universiteit) en Trudie Schils (Universiteit Maastricht).

Voor indienen voorstel: http://www.lerarenopleider.nl/velon/congressen-en-studiedagen/velon-congres-2018/

symposium van de Gezonde Basisschool van de Toekomst.


Bij deze bent u namens Movare, GGD Zuid Limburg en de Universiteit Maastricht van harte uitgenodigd voor het symposium van de Gezonde Basisschool van de Toekomst.

Dit zal plaatsvinden op woensdag 8 november van 13.00 – 18.00 uur bij Discovery Center Continium aan het Museumplein 2, 6461 MA in Kerkrade.

Programma

Tijdens het plenair programma wordt 2 jaar Gezonde Basisschool van de Toekomst geëvalueerd, en werpen we samen met inspirerende sprekers een blik op de komende jaren.

In de deelsessies nodigen we u allen uit om mee te denken over de rol van professionals binnen een gezonde schooldag. In de bijlage treft u een overzicht van het volledig programma.

Aanmelden

Wilt u bij het symposium aanwezig zijn, meld u dan aan via de volgende link: www.movare.nl/conferentie

Klik hier voor volledige programma

Wees er snel bij, want er zijn een gelimiteerd aantal plekken beschikbaar!


Save the date: ONTMOETINGSDAG ONDERWIJS: BELGISCH & NEDERLANDS LIMBURG

Interlimburgse studie- en ontmoetingsdag Onderwijs, die het Algemeen Nederlands Verbond, de Maasketen Jan van Eyck, de regio Belgisch- en Nederlands Limburg en Hogeschool Limburg PXL op donderdag 1 maart 2018 in Hasselt organiseren.

In de bijlage vindt u de geplande workshops en de namen van het comité van aanbeveling.KidzCollege gaat weer van start!

De Universiteit Maastricht biedt colleges aan voor kinderen uit de groepen 8 van basisscholen in de regio. In deze colleges komen kinderen op een toegankelijke, begrijpelijke en boeiende manier in aanraking met wetenschap.

De colleges omvatten een breed scala aan (actuele) onderwerpen, van traumachirurgie en migratie tot de invloed van nieuwe technologie en het concept vrijheid.

De nieuwe reeks van KidzCollege 2017 gaat op woensdag 10 mei van start. In totaal worden er 7 colleges gegeven, telkens op de woensdagochtend. Scholen kunnen zich hier klassikaal voor aanmelden.

Voor meer informatie klik hier


Conferentie: 'Anders doen denken' in het onderwijs

21 juni 2017

Op zoek naar uitdagingen: hoe begeleid je (leer)loopbanen van scholieren, studenten, opleiders én managers optimaal?

De arbeidsmarkt verandert. Jongeren moeten leren omgaan met onzekerheid in hun loopbaan. Het ministerie OCW stelt nieuwe eisen aan het onderwijs. Kortom: het onderwijs heeft een nieuwe opdracht. Maar hoe zorgen we ervoor dat het onderwijs dan ook écht anders wordt? Dat het leiden en begeleiden door docenten en managers verandert, zodat jongeren handvatten krijgen om zichzelf te kunnen handhaven in een veranderende wereld? Hoe kunnen onderwijs, beroepspraktijk en wetenschap de krachten bundelen om die veranderingen ook verbeteringen te laten worden?

In gesprek met vernieuwers

Tijdens de conferentie ‘Anders doen denken' in het onderwijs proberen we antwoorden te vinden op deze vragen. Vernieuwers in het onderwijs gaan met je in gesprek over anders denken in het onderwijs.

Organisatie

‘Anders doen denken’ wordt georganiseerd door prof. dr. Marinka Kuijpers, i.s.m. Johan van der Sanden erepenningdragers in het vmbo.

Voor meer informatie klik hierhttp://www.leerloopbanen.nl/agenda/168/conferentie-anders-doen-denken-in-het-onderwijs