header

Events


SAVE THE DATE

Afsluitend symposium RAAK-project 'Verschillende ouders, verschillende leerkrachten, educatief partnerschap in het primair onderwijs' op woensdagmiddag 7 februari 2018


Lees hier meer


SYMPOSIUM
Afstroom in de onderbouw van het voortgezet onderwijs
Een gezamenlijke analyse door docenten en onderzoekers
Afstroom in de onderbouw van het voortgezet onderwijs is een weerbarstig probleem. Om daar zicht op te krijgen geldt ook hier: meten is weten! Door het doen van onderzoek wordt geprobeerd inzicht te krijgen in deze materie. Maar onderzoekers kunnen dat niet alleen. Het geluid van de dagelijkse (onderwijs)praktijk is hiervoor nodig. Docenten, onderzoekers en onderwijsinspectie hebben hun krachten gebundeld om te verkennen welke factoren een rol spelen bij de afstroom. De docenten gebruikten bij hun onderzoek data van de eigen school en van de onderwijsmonitor Limburg. De resultaten van de analyses zijn met betrokken partijen besproken om zo te begrijpen wat speelt. In dit symposium worden de belangrijkste conclusies gedeeld en in een breder kader geplaatst.


24 november 2017 14:00 – 17:00 uur

Universiteit Maastricht, Tongersestraat 6, ruimte 0.008

Voor het programma klik hier

Interesse? Meld je voor 20 november aan op www.educatieveagendalimburg.nl/symposium


Lezing van Carmel Borg met de titel Ouderbetrokkenheid Internationaal: verbreed je beeld!


UITNODIGING

Bent u geïnteresseerd in hoe in het buitenland ouderbetrokkenheid gerealiseerd wordt, kom dan naar de lezing van Carmel Borg op woensdag 29 november a.s. De lezing vindt plaats in het Engels.

In het kader van het Visiting Honorary Professorship nodigen de Nieuwste Pabo Sittard en Leerlandschap van Communities u uit voor deze lezing en aansluitende dialoog:

Ouderbetrokkenheid Internationaal: verbreed je beeld! Op woensdag 29 november van 15.00 – 17.00 uur bij de Nieuwste Pabo, Mgr Claessenstraat 4 te Sittard.

Ter informatie over de lezing: deze lezing is speciaal bedoeld voor alle leerkrachten, directeuren, studenten, opleiders die bezig zijn om ouderbetrokkenheid in de school te optimaliseren. De inhoud van deze lezing sluit aan bij de ontwikkelingen in Nederland rondom Ouderbetrokkenheid 3.0. Wij hopen u van harte te ontmoeten bij deze lezing en dialoogsessie.

U kunt zich opgeven voor maandag 20 november via de bijgevoegde link www.zuyd.nl/lezing-carmel-borg .

Namens de CoL Ouderbetrokkenheid en Leerlandschap van Communities,

Paul Hennissen en Jo Heusschen


Kennisdelingsbijeenkomst ‘Technologie PO & VO: Samen Innoveren’

Woensdag 29 november 2017 || 16:00 – 19:00 uur || Kindcentrum Amby in Maastricht

Je bent van harte uitgenodigd om je te laten inspireren op het gebied van technologie, techniek en wetenschap waarbij de verbinding tussen het PO & VO centraal staat.

Tijdens deze gratis kennisdelingsbijeenkomst mag je een inspirerende inleiding verwachten door Henk Biemans (Programmadirecteur Bèta Challenge). Daarna krijg je verschillende seminars aangeboden door docenten en ervaringsdeskundigen die zorgen voor praktische toepassingen voor in jouw dagelijkse onderwijspraktijk. Je kunt je daarbij onder andere verdiepen in de wereld van onderzoekend & ontwerpend leren, programmeren & coderen, techniektalent.nu, project ‘technologie route’ en dat allemaal op een inspirerende plek!

Aanmelden klik hier

Met vriendelijke groet,
Maarten van Rijn, projectleider Technologieroute Zuid-Limburg
Daniël Fermont, projectleider De WerkplaatsSYMPOSIUM ‘HART’ VOOR ONDERWIJS
‘OP WEG NAAR FLEXIBILISERING'

Donderdag 23 november 2017, 09.00-16.00 uur, Brightlands Smart Services Campus

Beste collega,

Langs deze weg ben je van harte uitgenodigd voor het symposium ‘HART VOOR ONDERWIJS’, ‘op weg naar flexibilisering', dat jaarlijks wordt georganiseerd door de Nieuwste Pabo en Faculteit Bèta van Zuyd Hogeschool rondom leren en innoveren. Het symposium zal plaatsvinden op 23 november aanstaande tussen 09.00 en 16.00 uur op de Brightlands Smart Services Campus te Heerlen als onderdeel van Futurum, hèt life experience evenement dat de toekomst van Limburg op de kaart zet.

Voor meer informatie en inschrijving klik hier

Met vriendelijke groet,

Paul Hennissen, lector Opleiden in de School, de Nieuwste Pabo
Bert Schroën, directeur Faculteit Bèta

Velon 2018

Op 12 en 13 maart 2018 komen zo’n 500 lerarenopleiders uit Nederland en Vlaanderen samen aan de oevers van de mooie Maasstad Roermond. Het thema Cross-overs in werk en opleiding van leraren staat dan centraal in keynotes, workshops, symposia, posters en round tables.

Het congres wordt georganiseerd door de partners van de Educatieve Agenda Limburg (EAL), waaronder De Nieuwste Pabo, Fontys Lerarenopleiding Sittard, de Open Universiteit, de Universiteit Maastricht. Het samenwerkingsverband EAL is een aantal jaren in het leven geroepen om kwaliteit van het onderwijs in Limburg verder uit te bouwen en de aansluiting op de arbeidsmarkt te verbeteren. De partners van de EAL zullen u gastvrij ontvangen in TheaterHotel De Oranjerie. De congrescommissie bestaat uit: Paul Hennissen (Nieuwste Pabo Sittard), Frank Crasborn (Fontys Lerarenopleidingen Sittard), Arnoud Evers, Welten Instituut (Open Universiteit) en Trudie Schils (Universiteit Maastricht).

Voor indienen voorstel: http://www.lerarenopleider.nl/velon/congressen-en-studiedagen/velon-congres-2018/


symposium van de Gezonde Basisschool van de Toekomst.


Bij deze bent u namens Movare, GGD Zuid Limburg en de Universiteit Maastricht van harte uitgenodigd voor het symposium van de Gezonde Basisschool van de Toekomst.

Dit zal plaatsvinden op woensdag 8 november van 13.00 – 18.00 uur bij Discovery Center Continium aan het Museumplein 2, 6461 MA in Kerkrade.

Programma

Tijdens het plenair programma wordt 2 jaar Gezonde Basisschool van de Toekomst geëvalueerd, en werpen we samen met inspirerende sprekers een blik op de komende jaren.

In de deelsessies nodigen we u allen uit om mee te denken over de rol van professionals binnen een gezonde schooldag. In de bijlage treft u een overzicht van het volledig programma.

Aanmelden

Wilt u bij het symposium aanwezig zijn, meld u dan aan via de volgende link: www.movare.nl/conferentie

Klik hier voor volledige programma

Wees er snel bij, want er zijn een gelimiteerd aantal plekken beschikbaar!


Save the date: ONTMOETINGSDAG ONDERWIJS: BELGISCH & NEDERLANDS LIMBURG

Interlimburgse studie- en ontmoetingsdag Onderwijs, die het Algemeen Nederlands Verbond, de Maasketen Jan van Eyck, de regio Belgisch- en Nederlands Limburg en Hogeschool Limburg PXL op donderdag 1 maart 2018 in Hasselt organiseren.

In de bijlage vindt u de geplande workshops en de namen van het comité van aanbeveling.